Calitatea cașmirului

Autorul: Apr 19, 2014 Categoria: Informații de bază | Niciun comentariu

Calitatea cașmirului

Chiar și cel mai simplu pulover de cașmir este mult mai scump decât puloverele obișnuite din alte textile. De ce să cumpărați tocmai un pulover de cașmir? De ce este atât de scump? De ce este atât de special?

Prețurile puloverelor de cașmir sânt cauzate  de doi factori majori. Lâna de cașmir este o materie primă foarte limitată. Anual se obține doar câteva mii de tone, din care ulterior trebuie să acopere cererea la nivel mondial. În ultimii ani prețurile cașmirului au crescut și probabil va continua să crească. Cu toat acestea, trebuie adăugat că, cașmirul este cașmir. În special China și Mongolia în ultimii ani încearcă să crească artificial în număr mare capre cașmireze. Întrucât, deoarece trăiesc în captivitate și de obicei în condiții de mediu natural nefavorabil, lâna lor nu este la fel de calitativă ca și lâna de capră din regiunea Himalaya.

Al doilea factor care influențează prețul îmbrăcămintei din cașmir este metoda de confecționare. Puloverele de cașmir se fac manul de secole, este vorba de o muncă foarte exigentă, care și țesătorilor cu experiență le va lua multe ore. Aici din nou este necesar să menționăm China, care automatizează anumite etape de producție și astfel pot să furnizeze produsul final la un preț mai mic, întrucât economisesc la procesare.

Puloverele din China nu ajung la aceeași calitate ca și cele din Nepal. Aici, întregul proces de producție este manual și ia mult mai mult timp. Puloverele din China însă, de asemenea au toate proprietățile pozitive ale puloverelor de cașmir. Datorită materialului excepțional sânt de 6 – 8 ori mai călduroase decât puloverele din lână de oaie. Cașmirul este cea mai prețioasă textilă naturală și nu se poate compara cu altele. Produsele din cașmir se disting prin catifelare și finețe. Sânt uimior de confortabile și de la prima îmbrăcare le veți îndrăgi.

Dacă însă vă hotărâți pentru cumpărarea puloverului, alegeți foarte atent. Pe piață există un număr mare de falsificate, care se distribuie drept 100% cașmir, însă în realitate sânt din diferite materiale sintetice ieftine. Nu au nici una din calitățile pozitive ale cașmirului.

Nu vă descurajați din cauza prețului mare a cașmirului veritabil. Veți plăti pentru calitate și unicitate. Spre deosebire de puloverele din țesături clasice, cașmirul, îngrijit corect, va rezista mulți ani. Culorile rămân și după ani de zile la fel de pline și puloverul nu se lărgește. Poate ați auzit istorioare de la cunoștințe, cum au moștenit puloverul din cașmir de la bunica – nu este nimic neobișnuit, puloverul de calitate poate servi multe generații. Este suficient sa-l tratezi cu dragoste și sa-l porți cu grijă.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3612270531596

Sveter din cașmir redus la 50%?

Hai să facem o înțelegere. Dați-ne adresa de e-mail iar noi vă trimitem link-ul ascuns către reducerile de pe www.mahogany.ro, de unde puteți achiziona un sveter din cașmir sau un șal la un preț inedit :)

Mulțumim! Reducerile le găsiți pe www.mahogany.ro/lichidare-stoc/