Cum spălăm puloverul de cașmir?

Autorul: Apr 19, 2014 Categoria: Îngrijire | Niciun comentariu

Cum spălăm puloverul de cașmir?

Cașmirul este un textil, care trebuie tratat cu mare grijă. Puloverul de cașmir nu poate fi pus doar așa la mașina de spălat cu restul hainelor. Trebuie să il tratați cu atenție sporită. Această atenție sporită se merită – după ani de zile puloverul va arăta ca nou, nu-și va schimba culoarea și nici forma, va rămâne în continuare la fel, ca și cum l-ați purta pentru prima dată.

Cașmirul își păstrează calitățile sale superbe în principiu prin aerisire, de aceea este important să nu purtați puloverul mai multe zile consecutiv. Este ideal sa-l lăsați să se odihnească o zi după fiecare purtare. Cașmirul trebuie să fie spălat în apă călduță, temperatura nu trebuie să depășească 20 °C. Spălarea manuală este ideală, însă se poate spăla și în mașina de spălat cu setare pentru lână. Cu toate acestea, vă recomandăm spălatul manual, aici adăugăm instrucțiuni cum se face acest lucru:

1. Umpleți cu apă călduță (maxim până la 20 °C) lavoarul sau chiuveta. Adăugați detergent pentru țesături delicate, sau șampon simplu pentru copii. După aceea, amestecați puțin apa cu mâinile pentru a forma bule de săpun. Apoi scufundați în apă puloverul de cașmir.

2. Întoarceți puloverul în lavoar de mai multe ori pe o parte și pe alta. După o prespălare suficientă scoateți apa, turnați din nou apă călduță și repetați procedura.

3. Dacă au dispărut din apă toate bulele de săpun, scoateți apa. Apa din pulover, din nou, foarte atent, o scoateți prin apăsare foarte fină. Nu încercați să scurgeți apa din el prin răsucire clasică. Fiți foarte atenți să nu se deformeze puloverul.

4. După scoaterea apei, întindeți cu grijă puloverul pe un prosop absorbant și aranjați-l întro formă normală. Începeți să răsuciți încet prosopul, ca să absoarbă apa rămasă. Puteți un pic să apăsați, dar să nu-l țineți mult în stare răsucită.

5. După ce ați spălat deja puloverul, cu siguranță să nu-l uscați direct la soare, sau Doamne ferește în uscător. Ar putea interveni schimbări ireversibile în structura țesăturii, puloverul ar putea să se strângă și să-și piardă din calitățile sale pozitive.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3612270531596

Sveter din cașmir redus la 50%?

Hai să facem o înțelegere. Dați-ne adresa de e-mail iar noi vă trimitem link-ul ascuns către reducerile de pe www.mahogany.ro, de unde puteți achiziona un sveter din cașmir sau un șal la un preț inedit :)

Mulțumim! Reducerile le găsiți pe www.mahogany.ro/lichidare-stoc/