Cum se confecționează puloverul de cașmir?

Autorul: Apr 19, 2014 Categoria: Confecționarea | Niciun comentariu

Cum se confecționează puloverul de cașmir?

Procesul de confecționare a puloverului de cașmir este lung și foarte dificil. Acesta începe cu colectarea materiei prime – firelor de cașmir. Firele sânt colectate, respectiv  obținute  primăvara și vara. În această perioadă caprele cașmireze coboară la altidudini mai mici. Aici se ating de diferite pietre și arbuști, de pe care ulterior se colectează firele.

Metoda de obținere a lânei cea mai des folosită este însă, pieptănarea stratului de jos a blanei.

Pentru confecționarea puloverului de cașmir se folosesc doar cele mai fine fire de cea mai înaltă calitate. De aceea, nu trebuie să vă îngrijorați de caprele cașmireze – de la fiecare se piaptănă doar câteva zeci de grame de fire.

Apoi, acest cașmir brut este prelucrat, mai ales  în mare parte,  în țările de unde cașmirul este obținut – adică, de exemplu în Nepal. Este una dintre cea mai săracă țară din lume. Aici, confecționarea îmbrăcămintei și covoarelor de cașmir este printre cea mai răspândită meserie. Abilitățile de prelucrare a cașmirului în aceste locuri se transmite din generație în generație, este vorba de o muncă foarte grea.

După pieptănare, cașmirul brut trebuie spălat și sortat, firele care nu corespund cerințelor de calitate sânt scoase. Peurmă, firele se torc, se vopsesc și se usucă. Culoarea originală a caprelor (și astfel culoarea firelor) este albă sau neagră, pentru caracteristici mai bune este însă de preferat albă. Apoi vine pasul cel mai important – țesutul.

Datorită fineței sale, firele de cașmir nu sânt procesate de către mașină, dar manual. Deocamdată probabil nu există o tehnologie care ar permite automatizarea completă a mașinăriei de producere a îmbrăcămintei din 100% cașmir curat. Se fac încercări în China, unde cresc artificial cantități mari de capre cașmireze. Majoritatea etapelor a procesului de producere aici sânt automatizate, rezultând  reducerea costului de producție. Însă din păcate, prin metoda aceasta, produsele din cașmir pierd din calitatea lor. Recomandăm să cumpărați pulovere de cașmir produse în Nepal sau de exemplu în Mongolia, care de asemenea este cunoscută pentru confecționarea de calitate a îmbracămintei din cașmir.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3612270531596

Sveter din cașmir redus la 50%?

Hai să facem o înțelegere. Dați-ne adresa de e-mail iar noi vă trimitem link-ul ascuns către reducerile de pe www.mahogany.ro, de unde puteți achiziona un sveter din cașmir sau un șal la un preț inedit :)

Mulțumim! Reducerile le găsiți pe www.mahogany.ro/lichidare-stoc/