Ce este un cașmir?

Autorul: Apr 19, 2014 Categoria: Informații de bază | Niciun comentariu

Ce este un cașmir?

Lâna din cașmir este un material foarte excepțional și neobișnuit. Este probabil cea mai valoroasă textilă naturală din lume. Prin termenul de „cașmir” de obicei este menționată îmbrăcămintea, care este confecționată din cașmir. Cele mai populare sânt puloverele și șalurile, se confecționează însă și eșarfe, mănuși, capoturi, șăpcuțe.

În afară de îmbrăcăminte de obicei se confecționează și covoare din cașmir.

Cașmirul este legat de o poveste foarte interesantă. Lână sa, este de fapt, obținută la altitudini foarte mari din regiunea Himalaya. Este pieptănată de capre cașmireze cu zona abdominală – acolo se găsesc cele mai delicate fibre. Aceste fibre de cea mai înaltă calitate însă, nu este atît de multă – de aceea se poate obține anual de la o capră cașmireză doar 50 – 150 g.

Caprele cașmireze a trebuit să se adapteze condițiilor naturale în zonele unde temperatura tinde să scadă chiar și la 40 de grade sub zero. Datorită lânei sale splendide, aceste înghețuri nu le fac probleme. Îmbrăcămintea din fibrele lor au apoi caracteristici excelente – finețea puloverelor de cașmir nu se poate compara cu orice alte pulovere. Cu siguranță merită de menționat căldura lor – sânt cu aproximație de 6 ori mai calde decât puloverele de ex. din lână de oaie. Prin urmare, cu puloverul din cașmir sigur nu o să vă fie frig.

Cașmirul brut, după aceea este vândut de către majoritatea populației producătorilor localnici, unde din cașmir se confecționează îmbrăcăminte. Anual se obține cașmir brut doar câteva mii de tone și astfel la nivel global, cererea de cașmir depășește oferta. De mai mulți ani, prețurile cașmirului sânt în creștere și este foarte probabil că acesta va continua să crească. Producătorii localnici, cumpără momentan cașmirul aproximativ cu 100 USD/kg. Este vorba de cașmirul brut, care ulterior este procesat și supus unei evaluări de calitate strictă – înainte de prelucrare o mulțime de fibre sânt aruncate, de aceea pe parcursul procesării greutatea cașmirului va scădea.

Îmbrăcămintea din cașmir în aceste fabrici sânt produse numai manual. Cu toate acestea, excepție este China, care se străduie să automatizeze producția, folosind utilaje și crescătorii de capre cașmireze în cantități mari. De aceea produsul din China în ciuda aceeași compoziții, nu are o așa calitate, ca de exemplu produsul din Nepal, pe care îl oferim în magazinul nostru online Mahogany.ro.

Măiestria confecționării manuale a puloverelor de cașmir în Nepal se moștenește din generație în generație. Fiecare produs confecționat manual este original.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3612270531596

Sveter din cașmir redus la 50%?

Hai să facem o înțelegere. Dați-ne adresa de e-mail iar noi vă trimitem link-ul ascuns către reducerile de pe www.mahogany.ro, de unde puteți achiziona un sveter din cașmir sau un șal la un preț inedit :)

Mulțumim! Reducerile le găsiți pe www.mahogany.ro/lichidare-stoc/