Îmbrăcăminte din cașmir

Autorul: Apr 19, 2014 Categoria: Informații de bază | Niciun comentariu

Îmbrăcăminte din cașmir

Locuitorilor din regiunea Himalaya, încă de mii de ani în urmă le-a venit o idee genială – au cunoscut proprietățile minunate a lânei de cașmir și au început să încerce să facă din ea îmbrăcăminte. Firele fine de cașmir pot fi prelucrate numai manual, din fericire această tradiție continuă până în prezent.

Prin ce este excepțională  îmbrăcămintea din cașmir? În primul rând, datorită căldurii și fineței  sale, care depășește îmbrăcămintea din alte textile. Îmbrăcămintea din cașmir este foarte confortabilă și poate să obțină încrederea Dumneavoastră întrun timp foarte scurt.

Îmbrăcămintea din cașmir este aproximativ de 6-8 ori mai călduroasă decât îmbrăcămintea din lână de oaie. Acest lucru se datorează blanei caprelor cașmireze, care a trebuit să se adapteze condițiilor naturale aspre din Himalaya, temperatura aici scade și la câteva zeci de grade sub zero. Datorită însă blanei de înaltă calitate nu simt frigul.

Deci, ce îmbrăcăminte de cașmir puteți să vă procurați?

Cele mai populare sânt puloverele de cașmir. Parametrul important la alegerea lor, este  numărul de straturi a firelor de cașmir. Cel mai obișnuit are două straturi, pe care puteți sa-l purtați pe tot parcursul anului. În perioada timpului rece sânt foarte bine purtate și puloverele din patru straturi. Există și mai groase, chiar și din doisprezece straturi. De reținut însă – cu cât este mai gros, cu atât prețul este mai mare.

Dar există și un cașmir special „Duvet”. Din el se confecționează pulovere cu două straturi, care este însă mai subțire și mai fin decât cele clasice.

Un produs foarte popular din cașmir în special în ultima perioadă a devenit pashmina. La fel este făcut din 100% cașmir, marea majoritate însă este combinat cu mătasă în raport de 70 la 30%. Prin combinarea acestor două țesături apare un produs, care conține cele mai bune calități – finețe, căldură, confort, luciu. Prețul pashminelor sânt destul de mari – de câteva ori mai mare de cât eșarfele din alte textile.

Cu toate acestea, din cașmir se confecționează nu numai pashmine și pulovere – se poate cumpăra de exemplu baticuri, eșarfe, mănuși, șăpcuțe, pijamale, capoturi și maiouri.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3612270531596

Sveter din cașmir redus la 50%?

Hai să facem o înțelegere. Dați-ne adresa de e-mail iar noi vă trimitem link-ul ascuns către reducerile de pe www.mahogany.ro, de unde puteți achiziona un sveter din cașmir sau un șal la un preț inedit :)

Mulțumim! Reducerile le găsiți pe www.mahogany.ro/lichidare-stoc/