Istoria cașmirului

Autorul: Apr 19, 2014 Categoria: Informații de bază | Niciun comentariu

Istoria cașmirului

Deseori de cașmir se asociază povești interesante. Unii dintre noi, de exemplu au moștenit puloverul din cașmir de la bunica – nu este nimic special. Cașmirul, datorită calității sale, nici după ani de zile nu se va uza. Aceleași culori pline, nicio decolorare. Aceeași formă, nu se lărgește. Este necesar doar de prudență și o îngrijire corectă.

Dacă nu aveți un pulover rămas de la bunica, nu vă faceți griji. Cumpărați-vă unul nou și începeți să scrieți o istorie nouă de familie a puloverului, care după Dumneavoastră vor moșteni nepoțeii. Puloverele de cașmir sânt defapt costisitoare, însă investiția în cașmir, datorită celei mai bune calități, nu trebuie să vă îngrijoreze.

Primele menționări despre cașmir datează încă din vremurile de Î.H. Mulți oameni, care se interesează de cașmir, se întreabă dacă cașmirul a primit denumirea după fostul stat Cașmir. Este adevărat. Cu toate acestea, caprele cașmireze niciodată nu au trăit aici. Însă, în aceste locuri au început să țese primele produse din cașmir, care le-au adus aici negustorii de textile.

În prezent, Cașmir ca și stat independent nu există, este subiectul de conflict între India și Pakistan. După statistici, 15 persoane își pierd viața în bătăliile de aici. Pe teritoriul Indiei nu se mai confecționează îmbrăcăminte din cașmir, cu toate acestea din păcate, un număr mare de produse contrafăcute din calitate slabă de textile, care inundă piața europeană, se comercializează drept produse din cașmir.

Cașmirul a fost dintotdeauna considerat ca ceva deosebit, mărturisește despre aceasta denumirea de „fiber for kings”, adică „fibra regilor” – mulți regi și împărați importanți au îndrăgit de exemplu pashminas – șaluri din cașmir țesute manual.

În Europa cașmirul a cules marea faimă mai cu seamă în sec. 18, nu este de exemplu niciun secret faptul că, marele Napoleon a căpătat simpatia pentru dragostea lui tainică Josephine datorită pashminelor menționate.

Procesul de prelucrare a cașmirului și confecționarea îmbrăcamintei s-a perfecționat in timp de mii de ani, dar niciodata nu s-a schimbat semnificativ. Până în prezent s-a păstrat tradiția confecționării manuale. Din cauza fineței sale inedite, fibrele de cașmir  nu se prea poate prelucra mecanic, cu toate acestea însă, pentru această modalitate optează cel mai mult China, care a început să crească cantități mari de capre cașmireze și să automatizeze producția.

Calitatea lor însă, nu se poate compara cu calitatea prelucrării manuale din Nepal.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3612270531596

Sveter din cașmir redus la 50%?

Hai să facem o înțelegere. Dați-ne adresa de e-mail iar noi vă trimitem link-ul ascuns către reducerile de pe www.mahogany.ro, de unde puteți achiziona un sveter din cașmir sau un șal la un preț inedit :)

Mulțumim! Reducerile le găsiți pe www.mahogany.ro/lichidare-stoc/